_

O meni

_

Moje ime je Mirjana. Majka sam troje, već odrasle djece. Kada su bili mali puno smo se igrali i voljeli smo kreirati sami svoje igre, ukrase, igračke, poklone, ukrase za bor…

Uvijek prisutna kreativnost i želja da nešto radim svojim rukama, da ponudim rješenje majkama koje su prezaposlene ili ne znaju kako zabaviti i igrati se sa svojim djetetom ponukala me da razvijem vlastite proizvode.

Nakon što sam ostala bez posla, odradila maratonski otkazni rok od godinu i nešto (imala sam puno vremena isplanirati što dalje) odlučila sam se za pokretanje vlastitog obrta.

Ideja web shopa Sovica je da na jednom mjestu jedna majka, žena može kupiti nešto za sebe, svoje dijete, neki poklon ili ukrasni predmet.

Godinama proizvodim nakit prema vlastitom dizajnu, od žice, stakla, raznih perlica, kamena, poludragih kamenčića, raznih materijala iz prirode, drva. Suprug i ja smo s njegovim obrtom Lesart putovali po sajmovima i prodavali naše rukotvorine, nakit i suvenire.

Drvene ogrlice sovice koje su uvijek bile interesantne na sajmovima dale su mi ideju za naziv obrta.

Najviše me zainteresirala proizvodnja igara i igračaka. Još uvijek putujem od ideje do proizvoda, par društvenih igara koje imam u svojoj glavi nisam još realizirala. Put je težak te će puno rada, uspjeha i padova biti potrebno da se u cijelosti realizira projekt.

Želja mi je da se mojim igračkama i igrama mogu koristiti i djeca s teškoćama u razvoju. Neke igre memorije mogu koristiti slabovidne i slijepe osobe, iako im je teško prepoznati pojmove mogu pronaći iste pločice.

Naravno, sve te igre i igračke interesantne su i djeci urednog razvoja a malo drugačije od onih koje se mogu naći na tržištu.

Često ste bez ideje što pokloniti. Laganim listanjem artikli u web shopu riješit ćete problem.